Alweer 2 dagen voorbij - Reisverslag uit Michalovce, Slowaakse Republiek van Sebastian Deelen - WaarBenJij.nu Alweer 2 dagen voorbij - Reisverslag uit Michalovce, Slowaakse Republiek van Sebastian Deelen - WaarBenJij.nu

Alweer 2 dagen voorbij

Door: Berto en Aafke

Blijf op de hoogte en volg Sebastian

23 April 2012 | Slowaakse Republiek, Michalovce

Hallo Allemaal,

Jaja daar zijn we weer!
Het is alweer 2 dagen geleden dat jullie een verslag van ons hebben gekregen dus het wordt tijd om jullie weer eens op de hoogte te stellen van ons wel en wee hier in Slowakije.
Welnu, afgelopen zaterdag 21 april was op zich een prima dag, die eigenlijk weer bestond uit veel dezelfde dingen doen. Dus ook hier in het oosten van Slowakije krijg je een ritme maar daar zijn we tenslotte ook Hollanders voor dacht ik zo.
Sebastian had tot dusver de gewoonte om de hele nacht door te slapen en dan bedoelen we het klokje rond.
Hier is wel een kleine verandering in gekomen; tot nu toe is hij 2 nachten wakker geworden. De 1e keer omdat hij waarschijnlijk niet lekker was dus troost en een zetpilletje deden wonderen. De 2e nacht dat Sebastian 2 keer wakker is geweest, kwam omdat hij droomde (althans, dat is onze analyse). Hij stond rechtop in z’n bed, maar na hem weer neer te hebben gelegd en over z’n bol te hebben geaaid ging hij heerlijk verder met slapen.
De zaterdagmorgen hebben we verder besteed met het doen van een paar kleine boodschappen bij een Coop in het centrum, om vervolgens ook in het centrum een wandeling te maken, een kop koffie te drinken kortom even de benen strekken.
Na gegeten te hebben, deden we onze vriend naar bed met de gedachte dat wanneer hij wakker zou worden we even een meer om de hoek zouden gaan bezichtigen.
Alleen hij werd pas om 16.30 wakker. Hij had ruim 3 uur geslapen.
Dus plannen aangepast en thuis nog even lekker spelen en toen weer de benen strekken om ff luxe in het centrum uit eten te gaan.
Uiteindelijk hadden we een restaurant gevonden die er goed uit zag, alwaar we heerlijk gegeten hebben. Dat kan ook goed in Slowakije trouwens want we hebben 4 volwassen menu’s besteld en Aafke en Berto hadden ook nog voorgerecht, uiteindelijk moesten we incl drinken 28.50 betalen!(voor de kenners onder ons: El Paso prijzen, of zelfs nog minder, haha)
Hierna terug naar ons appartement om Sebastian in bad te doen en daarna naar bed.

Gisteren, zondag 22 april, verliep eigenlijk op dezelfde manier als zaterdag (uitgezonderd dan dat deel van boodschappen doen en uit eten gaan).
We moeten wel zeggen dat we hier iedere morgen verse broodjes kunnen kopen, echt voor een spotprijs, dus elke morgen hebben we een heerlijk luxe ontbijtje waar we dus ook alle tijd voor nemen.
Deze vlieger gaat op zo lang Sebastian het toe laat, want zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heeft onze jongen erg veel trek en als het hem dus echt te lang gaat duren dan laat hij ons dat wel weten.
Na het ontbijt hebben we Sebastian even op het potje gezet en jawel daar was weer een plasje dus wij allemaal klappen en de jaaaaaaaaaaaaas en goed zooooooooos waren niet van de lucht.
Hierna bleek dat hij zijn potjes-ritme weer redelijk terug had.
Dit wil overigens niet zeggen dat hij niet meer in z’n luier doet maar we zijn hier uiteraard al erg blij mee.
Toen dit hele circus was afgerond zijn we op pad gegaan naar het meer waar we zaterdag al heen wilden.
Hier hebben we even heerlijk langs het water gelopen om vervolgens weer terug te gaan om te gaan eten.
Na het eten is Sebastian gaan slapen en weer sliep hij 3 uur dus had Berto alle tijd om wederom een rondje te gaan rennen, en Aafke en Merte hadden de tijd om even te gaan chillen.
Aafke en Berto zijn erg blij en dankbaar om te zien hoe Merte alles oppakt. Ze is helemaal zichzelf en vermaakt zich goed, ondanks dat ook haar dagelijkse ritme heel anders is dan thuis.

Ook met Sebastian gaat het eigenlijk gezien de omstandigheden erg goed. Soms is het goed om even op je in te laten werken wat het allemaal moet betekenen voor onze kleine man: in 1 week tijd een verandering van eten, taal, dagindeling, kleren, in auto moeten zitten, 1 zusje ipv 2 zusjes en 1 broertje waar hij hele dagen mee optrok, bedje, enz enz. En hij is ook nog eens 1,5 jaar, met alle eigenschappen die daarbij horen;-)
Zoals al vaker gezegd, hebben we al met al genoeg redenen om dankbaar te zijn.

• 23 April 2012 - 18:30

Fam Rots:

Hoi Berto, Aafke, Merte en Sebastian,
    Fijn om weer wat te lezen van jullie en fijn en bijzonder dat het goed mag gaan met jullie viertjes :)
    Ik zou zeggen op naar de officiele rechtzaak, wat trouwens (misschien) best wel spannend is! Een mloie week gewenst.
    Groeten van ons allen,
    Maarten en Renske
    Nina, Laura, Janou, Linn, Jort.

• 23 April 2012 - 18:50

Dorien En Fam.:

Hallo ,
    Het klinkt ondertussen bijna als een vakantie ;-), we hopen dat het zo goed mag blijven gaan.
    Geniet maar van deze mooie tijd met z'n vieren.
    en wat is Merte ineens een grote meid, leuk hoor!!!
    Groeten Johnny en Dorien en kids

• 23 April 2012 - 18:51

(O)pa En (O)ma W.:

Toch leuk om weer wat te lezen. Er heeft al meer dan 33duizend keer iemand de site aangeklikt (waarvan ik meer dan 100 ;-) )
    Stoere vent hoor, die S. !!! Op de foto waar hij knipoogt (womanizer) houdt hij zijn mond als Wiebe! Stond hij Berto na te doen? Nou, hij ziet er weer tevreden uit!
    Het lijkt alsof het gisteren koud was, wel een prachtige omgeving. Aanrader voor vakantie?
    Hier wil het ook niet echt warm worden, maar ja......
    Berto, op de foto met S. op je nek lijk je echt afgevallen!

Tot de volgende keer maar weer, (o)ma(ma).

• 23 April 2012 - 18:58

De Wildenbeestjes:

Jippie! Er is weer nieuws uit Slowakijke! Mooie foto's, hoor! Leuk om jullie jochie elke keer weer in een andere nieuwe outfit te bewonderen! Dat groene vestje staat 'm goed, zeg! En dan met die zonnebril... hij moet straks echt de Hollandse vrouwen van zich afslaan. hihi...
    Fijn dat het de afgelopen dagen ook weer goed ging (met jullie allemaal)! We kunnen ons voorstellen dat jullie trots zijn op jullie beide kanjers. Voor alletwee veel veranderingen, die ze ogenschijnlijk goed doorstaan! En wij zijn daarbij ook best een beetje trots op jullie; hoe jullie dit als papa en mama allemaal oppakken!
    Jullie hadden het o.a. over verandering van taal bij Sebastian. Heeft ie al een Nederlands woordje uitgesproken? (of is dat uberhaupt nog iets te vroeg?!) Hebben jullie een beetje het idee dat hij jullie begrijpt?
    Nou, voor nu weer een goede (doorslaap)nacht gewenst!
    Hopelijk tot gauw!
    Groetjes, Harald, Wieteke, Nina en Bastiaan

• 23 April 2012 - 19:00

Simmering:

Leuk!Om weer even wat te lezen van jullie...
    Fijn dat het allemaal zo goed gaat!
    Fijne dagen nog samen en voor vrijdag ook een bijzondere dag.
    En dan lekker terug naar Aalten...met 2 kindjes in de auto...heerlijk toch?!!!

We hopen tot gauw
    X
    Timo Nienke Diede & Mees

• 23 April 2012 - 19:04

Judith:

Leuk om weer wat van jullie te lezen. (we gingen het al bijna missen)
    Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat en de nachten,
    ach ja dan weet je ook weer wat dat is. (waarom zouden jullie het beter hebben als wij, ha,ha)
    En de foto's, die spreken voor zich. Geweldig hoe jullie ventje erop staat.
    De liefde en het geluk straalt van jullie gezichten.
    En Merte jij staat er ook weer fotogeniek op!
    Geniet er deze week nog lekker van en op naar de rechtzaak en dan heerlijk naar huis!!!!!!!!!

Liefs van ons allemaal,
    Meindert, Judith, Sanne en Mirthe.

• 23 April 2012 - 19:39

Joke En Jan Hendriks:

wij lezen jullie reisverslag met enorm veel plezier, wat een prachtig ventje ,hij is nu al fotogeniek,vreemde naam maar ja oude oom en tante rommelen maar wat op de computer, gelukkig gaat de terugreis al een beetje opschieten wij hopen dat jullie vrijdag of zaterdag de reis naar huis mogen starten, en wat een dankbare zegen van de Here dat jullie Sebastian mochten ontvangen en ook voor Merte een prachtig broertje, wat fijn en lief dat het met Merte ook goed gaat ,het is toch voor haar ook al zo lang, van huis en school. mooie foto,s van jullie wij genieten er elke keer weer van . heel veel liefs uit leerdam ,en een behouden reis naar Aalten.

• 23 April 2012 - 20:16

Familie Lensink:

Jaaaaa, Ze schrijven EINDELIJK weer;)
    Fijn dat het zo goed gaat. Is het fotorolletje van Merte al vol;) Handig zo'n camera!
    De foto's zijn weer leuk om naar te kijken. Charmeur!

Aftellen nu, en dan lekker naar huus!

lfs JRDWL

• 23 April 2012 - 20:41

Fam Reesink:

Heerlijk dat het zo lekker gaat.Wat een leven even eten hier even daar.
    Maar dat kan dan ook en geniet er van.
    leuke de foto's mooi mannetje hoor (ook voor de 1000keer)
    maar er morgen weer een mooie dag van

x de reesinkjes

• 23 April 2012 - 21:10

J. Stockhorst:

Hallo alle vier

Fijn dat jullie weer een verslag hebben geschreven en ook weer met hele mooie en leuke foto's!
    Mama Merte.. wat sta jij daar ook mooi op met baby Loesje, en mag ik de foto's die jij daar allemaal maakt ook een keertje van je zien?
    Genieten jullie nog maar even van de luxe van uit eten gaan e.d. met zulke prijzen!

Slaap lekker allemaal

gr."tante"Janny

• 24 April 2012 - 07:46

Pompomgroep:

Hoi Merte wij zitten nu in de kring en kijken naar jullie foto's.
    Wat een mooi broertje heb je. En we vinden hem zo stoer, hij wordt vast een stoertje.
    Stef vraagt; of je broertje super, super, super lief? Delano hoopt dat je broertje snel thuis komt.
    Lune wenst dat je broertje groot wordt. Saar denkt wel dat Sebastian heel sterk wordt. Bente vraagt zich nog steeds af of hij echt wel lief is. Nick vraagt of jij het fijn vindt om een broertje te hebben. We wensen jullie nog veel plezier samen en lekker veel wandelen, want dat zag er best gezellig uit volgens ons.
    Lieve Merte en familie, groetjes van ons en een dikken knuffel van ons allemaal.

kinderen van de pompom groep en juf Jolanda

• 24 April 2012 - 12:23

Berber:

Kijk, bij de Wildenbeesten stellen ze goede vragen!
    Dit moét Wieteke bijna wel geschreven hebben ;) .. haha, sorry Harald!

Hoe staat het met de Nederlandse taal ontwikkeling van Sebastian? ;) Geeft die al wel eens aan dat jullie wat beter moeten ''ar-ti-cu-le-ren'' ?!
    Snapt die het een beetje als jullie wat zeggen? Kan die al woorden herkennen of zelfs brabbelen?

Nou, zoals altijd zijn de foto's weer leuk! Ik heb serieus het gevoel of jullie al maand weg zijn ofzo?!
    Maar ach niet; uit het oog, uit het hart hoor ;).

Tjuukes!

• 24 April 2012 - 12:51

Familie Holtman:

Leuk, weer een verslag! Nou, dat klinkt best aangenaam die ontbijtjes, wandelingen etc! En wat loopt hij al goed he! Kan Davide nog wat van leren met haar spijkertjes!

Het aftellen is begonnen, jullie mogen al bijna weer deze kant op!! Erg leuk, maar voor Sebastian natuurlijk weer een verandering en dus spannend!

Veel plezier daar nog en we hopen snel weer wat van jullie te horen!

Liefs CMTD

• 24 April 2012 - 14:34

Eg, Marian En Kids:

Nou het wachten wordt beloond!! Er staat weer een prachtig verslag op de site en de foto's zijn weer om van te genieten!! Wordt haast een verslaving om iedere dag weer te kijken en wat doet het als je een tijdje even niks hoort.....
    Goed te horen dat alles zo prettig verloopt en dat beide kids het zo geweldig oppakken!!! Nu het auto rijden maar wat beginnen uit te breiden want binnenkort is de terugreis!!! Zien er naar uit!

Eg en Marian en de kids!

• 24 April 2012 - 19:58

Fam. Lindeman:

Ha die hola, jullie zijn weer op de site....heel leuk verhaal en dan die foto`s, gewoon super! Wat een heerlijk en mooi manneke, wat zullen jullie toch trots straks door Aalten huppelen. Geniet nog maar even daar van alles en elkaar. Liefs van ons maar weer en tot de volgende keer. doedeloee

• 24 April 2012 - 19:59

Fam. Lindeman:

.....oeps vergeten helemaal onze naam eronder te zetten. Nogmaals......doedeloeeee van Wouter & Renee

• 24 April 2012 - 20:02

HHT:

Hoi lieverds,
    We volgen jullie van dag tot dag (of: van twee dagen tot twee dagen ;-)). Het blijft mooi om te lezen hoe het jullie vergaat en hoe Sebastian reageert op jullie. De foto's geven een mooi beeld van jullie mannetje (en ook van jullie zelf natuurlijk), prachtig om te zien/lezen allemaal!

Fijn ook dat we merken dat Merte zo goed zorgt voor haar kleine broertje. Benieuwd of dat zo blijft, Sebastian zal haar grote zus vast wel eens gaan uitproberen. En zie dan maar eens lief te blijven!

Hartelijke groeten en we zijn alweet benieuwd naar de volgende update!
    HHT

• 25 April 2012 - 11:10

Oma V Deelen:

Lieve kinderen
    gelukkig we horen weer wat ,ik kijk elke dag ,Aafke je moet straks thuis ook maar elke dag een stukje schrijven ,ha ha dat zal wel niet lukken !!.nog een paar nachtjes en dan de rechter nog .best indrukwekkend lijkt mij ,en emotioneel .maar de Heere zorgt we hoeven het niet alleen te doen
    en dat mogen jullie ook van weten gelukkig .
    bij ons in Veenendaal is alles in beroering ,omdat de koningin komt maandag .
    op zondag moeten alle auto,s uit de straten ,en op de fiets naar de kerk ,dus ,
    broer en zus van jullie komen ook allemaal ,volle bak .nou dikke kus voor alle 4 .groetjes Ma